Driving Valkenswaard International: Hoog niveau en uitdagende competitie

Borkel en Schaft stond de afgelopen 5 dagen in het teken van internationale mensport bij Exell Equestrian. De organisatie had van het begin af aan besloten om geen publiek toe te laten, maar haalde wel alles uit de kast om er een topevenement voor de deelnemers van te maken. Uit 16 landen kwamen de deelnemers met hun aanspanningen om een gooi naar de prijzen te doen.

Het werd een spannende wedstrijd waarin topprestaties werden geleverd. De meer dan 90 aanspanningen begonnen zoals gebruikelijk met het onderdeel dressuur op donderdag en vrijdag. Zaterdag was de dag van de marathon die bestond uit 9 prachtig aangeklede hindernissen. “Hoewel er geen publiek komt, doen we geen concessies aan de uitstraling van onze wedstrijd,” zei voorzitter Ludo Hertroijs van tevoren. De terreinen en de hindernissen lagen er dan ook pico bello bij. De aanspanningen reden zoals gebruikelijk ieder 8 hindernissen. Voor de vierspannen was de laatste hindernis een andere dan bij de tweespannen. De speciale ‘In Memoriam Prince Philip hindernis’ was bekleed met prachtige foto’s van de onlangs overleden Britse prins die één van de grondleggers van de vierspansport was.

WK-graadmeter

De marathon was ronduit spannend en het klassement werd na ieder onderdeel door elkaar geschud. Ook op de laatste dag, die in het teken stond van de allesbeslissende vaardigheidsproef. Bij de tweespannen won regerend wereldkampioen Martin Hölle (Hongarije). De Australiër Tor van den Berge werd tweede en de derde plaats was voor de Nederlander Stan van Eijk. Voor alle deelnemers in deze rubriek gold de wedstrijd als belangrijke graadmeter richting het komende wereldkampioenschap.

Organisator en winnaar

Gastheer Boyd Exell won bij de vierspannen, gevolgd door de Nederlanders IJsbrand Chardon en Bram Chardon, die daarmee Nederland aan de overwinning in de landenwedstrijd hielpen. Exell was uiteraard blij met zijn overwinning, maar vooral verheugd over het slagen van de wedstrijd. “Ik ben heel blij met de groep mensen waarmee we dit hebben georganiseerd. We willen alleen het beste voor de deelnemers en hebben hoge eisen gesteld aan de terreinen en de hindernissen. Als ik de reacties van de deelnemers hoor zijn we daar in geslaagd.” Om organisator van een wedstrijd te zijn én ook zelf te moeten presteren was voor hem een fikse opgave. “Ik ben blij met mijn overwinning, maar vooral dankbaar voor alle hulp van de mensen uit mijn team. Het was een enerverende week.”

Op naar meer

Nadat vorig jaar op het laatste moment het WK vierspannen in Valkenswaard niet doorging door corona, is het hele organisatieteam blij met het succes van deze wedstrijd. Voorzitter Ludo Hertroijs: “We hopen natuurlijk dat het volgend jaar gewoon weer met publiek kan. Dat hebben we dit jaar wel gemist. De deelnemers weten dat ze hier een geweldig mooie wedstrijd kunnen rijden en we verwelkomen ze in 2022 graag opnieuw. En natuurlijk is het onze ambitie om hier ooit een wereldkampioenschap te organiseren.”

De datum voor de wedstrijd van volgend jaar staat al vast: 9 tot en met 12 juni 2022.

Driving Valkenswaard International
graphic-item_white

Sponsors

Sponsor worden? Klik hier voor meer informatie

naar boven