Driving Valkenswaard International introduceert DVI Handicap Stakes

Tijdens Driving Valkenswaard International dat plaatsvindt van 9 tot en met 12 juni, binden de internationale twee-en vierspanrijders niet alleen de strijd met elkaar aan om de beste plaatsen in de FEI-rubrieken, hun scores worden ook gebruikt voor een speciale, niet-FEI, ‘Handicap Stakes rubriek’.

Voor deze aparte wedstrijd worden de scores gebruikt van de internationale wedstrijd.

Net zoals in de golfsport krijgt iedere deelnemer een handicap score toegekend. Deze score wordt bepaald door de organisatie en is gebaseerd op uitslagen en standen van voorgaande internationale wedstrijden. De scores van de dressuur, marathon en vaardigheid worden aan de handicap score toegevoegd en bepalen de uiteindelijke winnaars van de DVI Handicap Stakes voor de twee-en vierspan paarden.

Na de definitieve inschrijfdatum bepaalt de organisatie op basis van de FEI wereldranglijst wat de handicap score wordt van de deelnemers. Als een menner niet voorkomt op de wereldranglijst, wordt gekeken naar de laatste wedstrijd waaraan de menner deelnam.

Bijvoorbeeld: Wayne van Niekerk start met een handicap van 20 punten, terwijl Boyd Exell een handicap van 150 punten krijgt. De startscore van de overige deelnemers ligt hiertussen.

Menner

Handicap

Dressuur

Marathon

Vaardigheid

Totaal

Wayne van Niekerk

20

70

165

20

275

Boyd Exell

150

38

100

3

291

 

In bovenstaand voorbeeld wint Wayne de DVI Handicap Stakes met het laagste aantal strafpunten.

Elke deelnemer moet nog steeds zijn uiterste best doen om als beste te eindigen. De winnaars worden beloond met prachtige DVI ereprijzen.

 

Driving Valkenswaard International
graphic-item_white

Sponsors

Sponsor worden? Klik hier voor meer informatie

naar boven