75 deelnemers uit 16 landen

Van donderdag 30 mei tot en met zondag 2 juni staat de vierde editie van Driving Valkenswaard International (DVI) op de internationale menkalender. Een recordaantal van ruim 75 twee-en vierspanrijders uit 16 verschillende landen hebben zich gemeld voor deze prachtige wedstrijd op de terreinen van regerend Wereldkampioen Boyd Exell aan de Paardenboulevard in Borkel en Schaft (gemeente Valkenswaard). Vier dagen top paardensport, gratis toegankelijk voor het publiek.

Deelnemers uit Australië, Argentinië, Oostenrijk, België, Denemarken, Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland, Luxemburg, Nederland, Polen, Spanje, Tsjechië, Zuid-Afrika, Zweden en de Verenigde Staten slaan eind mei hun kampen op bij Exell Equestrian. Naast een groot aantal vierspannen komen er ruim 40 tweespannen naar Borkel en Schaft. Zij strijden in de disciplines dressuur, vaardigheid en de spectaculaire marathon.

Nations Cup

Naast de strijd tussen de individuele deelnemers waarin gastheer Boyd Exell uiteraard meedingt, is Valkenswaard dit jaar wederom het decor voor de landenwedstrijd voor vierspannen: de Nations Cup (CAIO). Aan de landenwedstrijd doen teams mee uit Australië, België, Tsjechië, Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland en Nederland.

Gratis toegankelijk voor de hele familie

Driving Valkenswaard biedt vier dagen programma met meer dan alleen internationale hippische topsport. Zo is er een spectaculaire Bicycle Challenge. Maar de menners nemen het ook buiten het parcours tegen elkaar op in een echte krachtmeting: de Tug of War (touwtrekken). Ook de inmiddels populaire Pro-Am Challenge zorgt voor extra rivaliteit tussen de deelnemers. Zowel bij de twee-als vierspannen worden er teams gevormd met een Pro(fessional) en een Am(ateur) menner. Het is de bedoeling dat de Pro zijn teamgenoot gedurende de wedstrijd helpt om samen tot een topresultaat te komen.

Driving Valkenswaard is bovendien een gratis toegankelijk evenement voor de hele familie met voldoende vertier voor de kinderen. Daarnaast is er het gezellige Promo Village met eten, drinken en lifestyle. Driving Valkenswaard International vindt plaats van 30 mei tot en met 2 juni op het terrein van Exell Equestrian, Klein Schaft 5 in Borkel en Schaft.

Driving Valkenswaard International
graphic-item_white

Sponsors

Sponsor worden? Klik hier voor meer informatie

naar boven