WK vierspannen Valkenswaard geannuleerd

WK vierspannen Valkenswaard geannuleerd

Het wereldkampioenschap voor vierspannen dat volgende week in Valkenswaard zou plaatsvinden, is toch geannuleerd. Een grote teleurstelling voor de deelnemers en de organisatie.

Tot vanochtend stonden alle lichten op groen. Na een overleg vandaag met het bestuur en de gemeente Valkenswaard heeft de burgemeester besloten om de bestaande vergunning voor het evenement in te trekken. De organisatie had toestemming en de benodigde vergunningen om het WK door te laten gaan. Aan alle voorwaarden was voldaan en alles was gericht op een veilige wedstrijd zonder publiek binnen de geldende wet- en regelgeving.

De organisatie van Driving Valkenswaard International (DVI) is diep teleurgesteld. Zij wilde ondanks alle beperkingen die corona met zich meebrengt, laten zien dat het mogelijk is om onze mooie sport ook in wedstrijdverband te beoefenen. De organisatie heeft veel werk verzet uit liefde voor de vierspansport. Alles stond klaar voor een veilig WK dat aan alle eisen voldeed en vergunningen waren geregeld. Dit besluit van de gemeente is keihard aangekomen.

De foutieve berichtgeving in de media over de vergunning heeft bovendien niet geholpen bij de beeldvorming over de wedstrijd. Daarbij hebben de negatieve uitlatingen van met name enkele Nederlandse rijders jegens de organisatie onze positie geschaad. Dat is zuur en komt de vierspansport niet ten goede.

 

Driving Valkenswaard International
graphic-item_white

Sponsors

Sponsor worden? Klik hier voor meer informatie

naar boven